Снимка: БулфотоУбийството на учител във Франция принуди властимащите да вземат важни

...
Снимка: БулфотоУбийството на учител във Франция принуди властимащите да вземат важни
Коментари Харесай

Френските власти приеха нови мерки за борба с тероризма

Снимка: Булфото

Убийството на преподавател във Франция принуди властимащите да вземат важни решения.

Френските управляващи одобриха нови ограничения за битка с тероризма и ислямистката агитация в обществените мрежи след бруталното ликвидиране на преподавател поради показвани карикатури на пророка Мохамед.

" Страхът ще си смени лагера " - съобщи френският президент Еманюел Макрон, който даде обещание бързи и съответни ограничения против тероризма на изключително свикания Съвет за защита по отношение на атентата в Конфлан Сент Онорин.

От сутринта полицията е провела обиски и разпити на 80 души от радикални ислямистки кръгове, които тези дни са изразили в обществените мрежи поддръжка за чеченския терорист, обезглавил учителя Самюел Пати поради урока му с карикатури на пророка Мохамед, написа обстоятелства.бг.

Властите приготвят тактика за битка против слямистката агитация в интернет, предстоят и инспекции и възможна възбрана на асоциации, подозирани в екстремистка активност.

Министърът на стопанската система Брюно льо Мер дефинира като безспорен приоритет битката против незаконното финансиране на ислямистки мрежи. Според него " криптовалутата съставлява сериозен проблем с финансирането на тероризъм ".

До края на есенната почивка ще бъдат признати и нови ограничения за сигурността на френските учебни заведения.

Разследването на нападението е открило, че терористът е предложил огромни суми пари на учениците, с цел да му покажат бъдещата му жертва, а родителят, повел акция против учителя, е бил подкрепян от радикални ислямисти.

Френският вътрешен министър Жерар Дарманен разгласи, че над 230 чужденци, следени от антитерористичното разузнаване, ще бъдат експулсирани от страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР